Старши треньорът на Дунав Русе Людмил Киров ще трябва да прекроява oтбраната на отбора за гостуването на Берое в неделя, след като двама от основните му играчи няма да бъдат използваеми. С контузия е левият бранител Александар Исаевски и отсега е ясно, че отпада от сметките на Киров. В недобро функционално състояние е ганайският защитник Самуел Инкоом и най-вероятно също няма да играе, а вместо това ще бъде оставен да навакса с тренировките. Продължава лечението на Илия Мунин, който е универсална фигура в защитата. Мунин има проблеми с ахилесите, които се възпаляват, а за момента лечението е с поставяне на инжекции. 

Няма яснота кога Мунин ще бъде на разположение и дали няма да пропусне мачовете до края на сезона. При това положение най-вероятно Петър Патев ще застане на десния фланг, но в дните до мача Людмил Киров ще опита още няколко варианта в тренировките. 

Дунав Русе постигна важна победа над аутсайдера Верея Стара Загора и събра 18 точки, но все още е на предпоследното 13-о място в Първа лига. След 22 кръга Берое е на 5-о място с 39 точки, колкото има и Ботев Пловдив.