Славия продължава ренесанса си в последните двубои. "Белите" се справиха без особени проблеми и с Дунав на Националния стадион "Васил Левски" и с класика затвърдиха страхотната си форма. 

Голмайстор на Славия грабна приза за Играч на мача

Великов: Най-слабият ни мач, паднахме от глупави грешки

Загорчич: Можеше да вкараме още, но пропускаме положенията си

Велев: Не беше никак лесно, още не се целим в Топ 6

Всичко беше решено преди почивката след головете на Стефан Велев и Иван Минчев. Четвърт час преди края Ивайло Димитров оформи крайното 3:0, макар голът му да беше от засада. Интригата обаче беше умряла далеч преди това. 

Така русенци записаха шеста поредна загуба като гости и вече са в четвърти пореден двубой без успех. Това утежнява кризата при тях и от добрите изяви от миналия сезон няма и помен. Славистите пък продължават да се катерят към местата в Топ 6. 

Славия наложи мощно преимущество още от началото на двубоя. По-интересните ситуации бяха пред вратата на русенци, но гол така и не падаше. Поне до 13-та минута, когато резултатът беше открит. 

Тогава Омар Абуд направи страхотен пробив по левия фланг, като навърза трима защитници и центрира страхотно за Чигози Мба на далечния фланг. Той с едно докосване намери Стефан Велев пред вратарското поле и той с хубав удар преодоля вратаря за 1:0. 

В тези минути гостите бяха доста неориентирани и рядко затрудняваха младия гръцки страж Антониос Стериакис. Единствените възможности пред него бяха създавани от Мирослав Будинов, но без особен успех. 

Омар Абуд беше неудържим по левия фланг, а Чигози Мба по десния и двамата не спираха да тормозят защитата на съперника. В 25-та минута кениецът изработи положение за Стефан Велев, но ударът му от границата на вратарското поле мина над вратата. 

Малко след това "белите" изпуснаха нов невероятен шанс. Тогава след едно центриране от корнер Андреа Христов игра с глава от вратарското поле, но Станислав Антонов изби. При добавката Костадин Велков стреля встрани от вратата. 

В тези минути славистите бяха неудържими и имаха надмощието, което се увенча с втори гол в тяхна полза. Той дойде в 32-та минута, а пак Чигози Мба го изработи. Нигериецът проби отдясно и центрира успоредно на голлинията, там Антонов се намеси и изби, но право на крака на Иван Минчев и той прониза мрежата за 2:0. 

До почивката Дунав не направи абсолютно нищо интересно в атака, като единствен Мирослав Будинов се пробваше с пробиви и удари, но без абсолютно никакъв успех. Точно в края на първото полувреме Чигози Мба се озова на стрелкова позиция, но ударът му беше избит от вратаря. 

Веднага след подновяването на играта Юлис Ндонг излезе сам срещу вратаря на Дунав, но стреля право в тялото му и изпусна да сложи точка на интригата с трето попадение в мрежата на русенци. 

Последваха равностойни минути, в които дунавци опитваха да сътворяват някакъв натиск, но без особен успех. Димитър Георгиев, който влезе като резерва, създаде няколко разбърквания, но без особена опасност за Стериакис. 

Славистите пък държаха инициативата до такава степен, че не натискаха особено и се задоволяваха да пренасят битката в центъра. Това ги устройваше напълно с оглед развитието на събитията на терена. 

В 66-та минута те имаха страхотна възможност да утроят преднината си. Тогава Ивайло Димитров излезе сам срещу Станислав Антонов, но стреля в него, а при добавката Галин Иванов беше неточен. 

Веднага след това Иванов центрира от десния фланг за Ивайло Димитров, но ударът на Косъма с глава беше твърде слаб и вратарят улови. Третата страхотна възможност за Славия в тази поредица дойде в 69-та минута, когато след поредна контра Стефан Велев се озова на стрелкова позиция на 8-9 метра от голлинията, но стреля над вратата. 

Все пак славистите стигнаха и до трети гол, който обаче беше от засада. В 75-та минута най-добрите за тях в този мач Чигози Мба и Омар Абуд отново комбинираха помежду си и последният подаде на празна врата за Ивайло Димитров, който без забавяне вкара. Нападателят обаче беше в засада, но реферите не я видяха. 

В крайна сметка това се оказа всичко интересно в този мач. Така Славия записа четвърти пореден мач без поражение, от които има вече три победи. Дунав пък продължава да затъва и трябва да се примири с четвърти пореден мач без успех. 

Ето и съставите на двата отбора: 

Славия: Антониос Стериакис, Емил Мартинов, Чигози Мба, Ивайло Димитров, Иван Минчев, Костадин Велков, Стефан Велев, Юлис Ндонг, Галин Иванов, Абуд Омар, Андреа Христов;

Резерви: Емануеле Джериа, Владислав Узунов, Димитър Буров, Калоян Кръстев, Наско Милев, Славчо Шоколаров, Стефан Велков;

Дунав: Станислав Антонов, Михаил Милчев, Петър Патев, Олексей Ларин, Преслав Петров, Диян Димов, Божидар Васев, Бранимир Костадинов, Бирсент Карагарен, Васил Шопов, Мирослав Будинов;

Резерви: Александър Конов, Димитър Георгиев, Тейнур Марем, Христофор Хубчев, Юлиян Ненов, Андреас Васев, Карлос Ятоба.