Треньорът в щаба на Дунав Пламен Донев нападна съдията Радослав Гидженов за загубата от Септември в София. Претенциите в щаба на русенци са за недадена дузпа в 69-та минута. След нея последва контрата, от която столичани отбелязаха победния си гол за 2:1.

"Ситуацията, която обърна мача беше тази - от явна по-явна дузпа за нас, последва веднага контраатака и стана гол на Септември. Пореден мач съдиите правят груби грешки. От тая по-явна дузпа... Ние я видяхме от 50 метра. Необяснима е такава грешка за съдиите от Първа лига. Съдийството е под нивото на Първа лига", сподели Донев пред DIEMA SPORT и след това анализира грешките на тима си.

"Стара наша грешка, повеждаме на чужд терен и после губим, а направихме сносно първо полувреме. Необяснимо защо след почивката се случи това, защото указанията бяха да търсим и втори гол. Допуснахме леко изравняване, от там тръгнахме ва банк и накрая можеше да има още голове и в двете врати. Явно слабостта ни е след като отбележим, после да допускаме много леки голове", заяви още Донев.

До края на есенния полусезон на русенци им остава само един мач и той е с шампиона Лудогорец. След това им предстои тежка зимна подготовка, която според специалиста ще е ключова за оцеляването им в елита напролет.

"Трябва да работим на паузата. Втория сезон има шест мача, особено след този с Лудогорец. При една добра подготовка, трябват и нови имена, смятам, че можем да се доблилжим. Има шест мача до края на редовния сезон, после има и групи в плейофи. Ако другите не се откъснат, можем да се спасим. Трудно ще е, трябва много работа през втория полусезон", завърши Донев.