Президентът на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов коментира актуалната ситуация в тима, както и очакванията си за предстоящата битка срещу Славия в мач от 5-ия кръг на Първа лига. В момента тимът е в дъното на класирането, ето и неговото мнение в предаването "Преди кръга" в ефира на DIEMA SPORT.

"Самата статистика не звучи добре и аз няма от какво да съм доволен, играхме срещу ЦСКА и Левски, където не е изненада да загубиш, претенциите ми са към първия двубой с Витоша Бистрица, където очаквах да спечелим. При заложени 6 точки след първите 4 кръга сме спечелили 3, тоест 50 % успеваемост", коментира той.

"Не ми се ще да изживявам това, което изживях миналата година, нерви и унижения в спортен план. Съставът ни е боеспособен, по-добър е от миналата година. Реалната цел е 6-о - 10-о място. Напуснаха ни футболисти, които изкараха доста време в отбора, представиха се добре, благодаря им на всичките. Миналата година не мога да кажа същото, защото в първия сезон ни покриваше и късмета. Футболистите са професионалисти, тази година се надявам да сме по-добре", добави той.

"Един от най-добрите треньори, с които съм работил, той има наследство и от господин Великов, надявам се да се справи с обстановката, водещи са резултатите. Срещу Левски видях борещ се отбор, имаше желание и смелост, на Армията бивях уплашен и невярващ си отбор", коментира още той работата на Малин Орачев и представянето на тима срещу Левски и ЦСКА.

"В София трябва да си тръгнем с точков актив, това е целта, независимо, че Славия направиха добри мачове и срещу Локомотив Пловдив и евротурнирите", заяви още президентът на Дунав.

Срещата между Славия и Дунав е в петък от 18:30 часа, а вие ще може да я гледате в ефира на NOVA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и честотите на Дарик радио, както и минута по минута на Gong.bg.