Въпреки че остана непобеден в първите си 5 двубоя от Втората осмица, когато дойде време за последния мач от тази фаза на първенството, Дунав остана без шанс да се отлепи от последната позиция, изоставащ на 4 точки от Септември.

И сега му предстоят решаващите битки за оцеляване. Голямата цел беше да бъде изпреварен Септември, за да се срещне най-слабият възможен съперник Верея, който вече е изхвърлен от Първа лига за уговорени мачове.

"Искахме да играем с Верея. Всички знаем в какво състояние се намират. Но точките не ни достигнаха, винаги си е в нас. Но няма какво да се вайкаме, ние трябва да извлечем максималното", заяви халфът на Дунав Божидар Васев.

"Трябва да се подходи отговорно. Не трябва да не допускаш голове. Миналата година преодоляхме Витоша, играхме с Етър - първият мач пуснахме два гола, след това загубихме. След това отидохме на бараж с отбор от Б група, а там в един мач всичко се случва, в един мач", добави той.

"Личи си работата на треньора Росен Кирилов във Витоша. Нямат индивидуалности, които да изпъкват, без Емил Гъргоров, който е доказан. Но като цяло играят отборен и добър футбол".

"Миналата година бяхме в сходна ситуацията. Времето ще покаже, ще видим. Искам да победим със суха мрежа и по-убедителна разлика", завърши футболистът на Дунав.