Отборът на Ботев победи Дунав с 4:1 в среща от 11-ия кръг на Първа професионална лига. Така пловдивчани натрупаха 17 точки и се изравниха с Берое и Локомотив на 4-о – 6-о място във временното класиране. Берое и Локо Пловдив обаче имат мач по-малко.

Дунав пък записа поражение под ръководството на новия си наставник Людмил Киров и остава с 8 точки на 12-а позиция в подреждането.

Тимът на Дунав първи нанесе удар, но домакините се възползваха от грешките на опонента си и поведоха с попадения на Петков и автогол на Патев за 2:1 още до почивката.

В 11-ата минута след силен удар на Борислав Балджийски, Даниел Кайзер спаси. Иван Коконов опита да направи добавка, но ударът му бе блокиран от Перейра.

Дунав откри за 1:0 в 17-ата минута. След центриране на Балджийски от корнер, Петър Патев нанесе удар с глава, топката се отби в гредата и стигна до Ахмед Ахмедов, който реализира за 1:0 за гостите.

Густаво Афонсо стреля, но прати топката право в ръцете на вратаря на Дунав Станислав Антонов в 20-ата минута.

Стивън Петков реализира за Ботев, изравнявайки за 1:1 в 29-ата минута. Густво Афонсо напредна, върна топтката към Вутов, който стреля. Станислав Антонов не се намеси добре, а Петков се възползва от грешката му и се разписа във вратата на русенци.

Густаво Афонсо центрира от корнер, а топката бе избита в наказателното поле в 33-ата минута. Перейра овладя и стреля, но край вратата.

Ботев поведе с 2:1 в 36-ата минута след автогол на Петър Патев. След центрирането на Неделев, Патев отклони топката в своята врата и пловдивчани взеха аванс.

В 38-ата минута Светослав Ковачев напредна в атака за Дунав и стреля, но Даниел Кайзер спаси вратата си.

ВИЖТЕ РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ МИНУТА ПО МИНУТА

Второто полувреме започна добре за Ботев, като домакините постепенно овладяха напълно инициативата. В 53-ата минута Антонио Вутов вкара във вратата на Дунав, но топката се отби от Стивън Петков, който бе в засада и попадението не бе зачетено.

Атака за Ботев приключи с удар на Лъчезар Балтанов в 59-ата минута, но Антонов спаси.

Третият гол за Ботев падна в 70-ата минута. Кристиан Димитров бе точен за 3:1 след като засече центрирането на Неделев от ъглов удар. Две минути по-късно Стивън Петков получи от Вутов, но стреля над вратата на съперника.

Лъчезар Балтанов реализира четвъртия гол за пловдивчани в 79-ата минута. Балтанов засече центриране на Джонатан Перейра и направи резултата 4:1.

В самия край на двубоя Дунав можеше да върне още едно попадение, но Иса пропусна от добра позиция. Той получи от Мохамаду Ндиайе след грешка на Густаво Афонсо, но не успя да се възползва и резултатът остана 4:1 за Ботев.

Ботев Пд (4-2-3-1): Даниел Кайзер – Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Йордан Минев – Лъчезар Балтанов /к/, Серкан Юсеин – Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Антонио Вутов – Стивън Петков

Старши треньор: Николай Киров

Дунав (4-3-3): Станислав Антонов – Божидар Васев, Мартин Ковачев /к/, Петър Патев, Христо Попадийн – Борислав Балджийски, Георги Динков, Красимир Станоев – Иван Коконов, Ахмед Ахмедов, Светослав Ковачев

Старши треньор: Людмил Киров

Стадион: „Коматево” (Пловдив)

Главен съдия: Стефан Апостолов