Отборът на Ботев посреща Дунав Русе в последен мач за двата тима от редовния сезон на Първа лига.

„Жълто-черните“ са сигурни участници в първата шестица, тъй като независимо от резултатите от този кръг, пловдивчани ще останат на пета позиция.

В същото време тимът на Малин Орачев отдавна е наясно със съдбата си и ще продължи борбата в долната половина на таблицата.

Двубоят между Ботев и Дунав е днес от 17,30 часа и може да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. Всичко най-важно по време и след двубоя пък може да намерите на Gong.bg.

В миналия кръг Ботев отбеляза 106-ата си годишнина с хубава победа над Верея с 4:2, а Жоао Пауло вкара брилянтен гол след завръщането си от Лудогорец.

В лагера на „жълто-черните“ трябва да бъдат доволни от повиквателната, която получи халфът на тима Тодор Неделев, който ще бъде на разположение на националния селекционер Петър Хубчев за приятелските мачове с Босна и Херцеговина и Казахстан.

За гостите от Русе в състава за мача с Ботев се завръща наказания бранител Петър Патев. В същото време пък стана ясно, че съперникът на „драконите“ в този мач проявява сериозен интерес към един от основните играчи на Дунав – Васил Шопов. Самият Шопов също призна, че не е изключено да напусне клуба в края на сезона.

Възпитаниците на Малин Орачев влизат в двубоя с ден по-малко почивка от Ботев, тъй като в миналия кръг мачът им със Славия бе отложен заради наводнен терен и трябваше да се изиграе ден по-късно.

Защитникът на Ботев Пд Пламен Димов вече е футболистът с най-много жълти картони от началото на първенството – 11 в 21 мача, а има и един червен картон.

В миналия кръг срещу Верея Тодор Неделев (Ботев Пд) вкара гол от пряк свободен удар във втори пореден мач, след като се разписа от фаул и при 3:0 над Витоша в предишния домакински двубой на канарчетата.

Жоао Пауло направи мечтано завръщане при жълто-черните – в последните им 2 двубоя неизменно записваше по гол и асистенция в сметката си.

Дунав остава единственият тим в лигата, в който нито един футболист не е получавал червен картон от началото на сезона.

Дунав и Ботев Пд са отборите, вкарали най-много голове от дузпи през настоящия сезон – по 4, като срещу русенци още няма отсъден нито един наказателен удар.

Дунав е единственият отбор в лигата, който се намира в серия от 3 поредни загуби, при които дори не отбеляза гол – 0:2 срещу ЦСКА, 0:1 срещу Пирин Бл и 0:1 срещу Славия.