Локомотив Пловдив не преклони глава пред Дунав и след късна драма на градския стадион в Русе стигна до точката в мача от 20-ия кръг на Първа лига. Макар и русенци да водеха с 2:0 до 52-ата минута, пловдивчани успяха да реализират частичен обрат и да измъкнат равенство от 2:2 в самия край на срещата. Иначе възпитаниците на Малин Орачев най-после счупиха домакинската прокоба, траяла цели пет мача, като най-после отбелязаха попадение пред собствена публика.

Орачев: Разочарован съм от резултата

Ненов: Ще изплуваме през новата година

Двете бързи попадения на Юлиан Ненов в 46-ата и Мирослав Будинов в 52-ата минута обаче съвсем не бяха достатъчни на домакините. "Смърфовете" успяха да възстановят равенството с гол на Веселин Марчев в 60-ата и на Халед Аяри в 88-ата минута на срещата.

Двата тима не предложиха почти нищо интересно през първите 45 минути. Възпитаниците на Малин Орачев опитваха да пресират съперника си, но до гол така и не се стигна. Първата по-опасна атака за “драконите” бе в 7-ата минута, когато когато Димитър Георгиев закъсня с части от секундата и не успя да засече в мрежата на "смърфовете". 

В 24-ата минута  Васил Шопов центрира дълбоко в наказателното поле, но капитанът на пловдивчани Илко Пиргов плонжира и изби. При добавката Будинов стреля с глава, но ударът му не бе достатъчно силен и топката попадна право в ръцете на стража на Локо Пд. 

Няколко по-опасни ситуации белязаха края на полувремето. В 39-ата минута Ненов проби отдясно и опита удар, но топката се отби в противников играч. Топката обаче кацна на гредата и замалко рикошетът да изненада Пиргов.

Минута преди края на първата част “драконите” организираха добра атака. Ненов нахлу в наказателното поле, след което пусна към връхлитащия на скорост отдясно Попадийн, който с едно докосване центрира успоредно на голлинията, където бе Мирослав Будинов. Нападателят на русенци обаче не успя да отиграе, след като бе спрян от защитник на Локомотив. 

За сметка на далеч по-скучното първо полувреме, втората част предложи далеч повече драма на градския стадион в Русе. Домакините откриха резултата секунди, след като бе дадено началото на вторите 45 минути.

Веднага след като бе изпълнен центъра, Диян Димов изпрати дълга топка към Мирослав Будинов, който я овладя и изведе Васил Шопов сам срещу вратаря на гостите. Шопов не се полакоми и подаде към връхлитащия Юлиян Ненов, който порази вратата на Антонов с хубав удар по трева. 

В 50-та минута Жатоба изведе Будинов, който центрира в наказателното поле. Там Пиргов не се намеси добре и топката попадна във Васил Шопов, който не успя да завърши атаката и да прати топката във вратата на гостите за втори път. 

Все пак русенци стигнаха до заветното второ попадение само две минути по-късно. Мирослав Будинов удвои за "драконите", след като бе изведен отлично от Димов. Нападателят бързо напредна към наказателното поле и със силен шут преодоля вратаря на гостите, покосявайки вратата му за 2:0.

Въпреки че всичко изглеждаше загубено за гостите, те успяха да върнат едно попадение. В 59-ата минута след центриране от корнер, Димитър Везалов свали с глава в малкото наказателно поле, а Веселин Марчев се възползва от отдалата му се възможност и отправи неспасяем шут във вратата на Антонов.  

Домакините трябва много да съжаляват за сериозна изпусната възможност в 69-ата минута. Мирослав Будинов проби отляво и пусна към връхлитащия Юлиан Ненов, който нацели левия страничен стълб.

Халед Аяри пък се превърна в големия герой за гостите, след като измъкна точката за тима си в самия края на двубоя. В 88-ата минута Симеон Райков центрира от корнер на близката греда, където Аяри се извиси най-високо и стреля, възстановявайки равенството.

Така след поделените точки Локомотив заема 9-ата позиция във временното класиране с актив от 23 точки, а Дунав е предпоследен с 15.

Вижте съставите на двата тима:

Дунав: 86 Станислав Антонов, 83 Христо Попадийн, 14 Божидар Васев, 21 Олексей Ларин, 22 Михаил Милчев, 11 Диян Димов, 8 Карлос Ятоба, 20 Димитър Георгиев, 94 Юлиян Ненов, 9 Мирослав Будинов

Локомотив Пловдив: 1 Илко Пиргов, 15 Димитър Везалов, 22 Пламен Николов, 25 Муса Мохамед, 19 Димитър Велковски, 17 Ванчо Траянов, 34 Игор Банович, 39 Парвиз Умарбаев, 10 Веселин Марчев, 13 Симеон Райков, 11 Халед Аяри