ЦСКА изигра поредния си силен мач от старта на шампионата в Първа лига, и в мач от третия кръг победи Дунав с класическото 3:0. Головете за успеха реализираха Мауридес и Десподов, както и автогол на Мартин Ковачев.Така момчетата на Нестор Ел Маестро са уверен лидер в класирането с актив от 9 точки и голова разлика 7:0.

"Червените" започнаха с пресата над съперника още от първите минути и притисна дунавските футболисти в тяхната половина. Още във втората минута Малинов стреля неточно. Шест минути по-късно и Мауридес пробва мерника си, но неточно.

Дунав отвърна с удар на Балджийски, който не сполучи да отбележи в своя мач №100 в елита.

Тиаго и Бодуров направиха пропуски пред вратата на съперника в средата на полувремето. Мауридес направи невероятен пропуск пред Антонов, като от малкото наказателно поле стреля над вратата.

Рубен Пинто също не сполучи при добра атака на ЦСКА, а Дунав отвърна с шут на Ковачев в 33-ата минута, но много неточен. Четири минути по-късно и Станоев стреля към черниаускас, но той беше на мястото си. Балджийски също не сполучи да прониже вратата на ЦСКА.

В 39-ата минута на двубоя ЦСКА откри резултата. Секулич центрира отдясно, а с глава Мауридес не остави шансове на Антонов и откри за 1:0. В края на полувремето Мартин Ковачев си отбеляза автогол, след като топката го удари при опита му да я отклони при добра атака на ЦСКА, при която Антонов излезе да пресреща Джеси, не сполучи и "червените" се оттеглиха на почивка при резултат 2:0.

През втората част Кирил Десподов направи резултата класически в 56-ата минута, след като получи пас от Чорбаджийски и от малък ъгъл се разписа за 3:0.

Три минути преди това, Малинов натресе страничната греда на Антонов.

До края на двубоя своя дебют направи новото попълнение Евандро направи своя дебют с екипа на "червените", а Ел Маестро със смени затвори отлично мача и поспести сили на част от футболистите. В края на мача Бикел игра с ръка в наказателното поле на ЦСКА, но нямаше умисъл в неговите действия и съдията не отсъди дузпа за Дунав. 

В крайна сметка ЦСКА е лидер в класирането на Първа лига с актив от 9 точки и без допуснат гол във вратата си, а Дунав е с актив от 3 точки.

Ето и съставите на двата отбора:

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Чорбаджийски, Бодуров, Пинто, Джеси, Малинов, Десподов, Тиаго, Секулич, Мауридес

Дунав: Антонов, Васев, Ковачев, Динков, Попадийн, Станоев, Патев, Ковачев, Балджийски, Ндиайе, Ахмедов

съдия: Владимир Вълков (Пловдив)