Специална подкрепа получи отборът на Дунав на една от последните си тренировки преди мача срещу Берое. Припомняме, че „драконите“ посрещат старозагорския тим на 24 юли, понеделник, от 20:30 ч. на Градския стадион. На заниманието петък вечерта бяха представители на сдружение „Олимп – Спорта е равнопоставен“. Те си сътрудничат отдавна с футболния клуб, дори председателят на организацията Георги Гаев е сред активните членове на фен клуба на русенския тим. Преди началото на тренировката той връчи и благодарствена грамота от името на сдружението на футболния клуб, която бе приета от спортния му директор Светлин Симеонов.

„Управителният съвет на СНЦ „Олимп - Спорта е равнопоставен“ изразява своята благодарност за направения жест от Вас и Вашите футболисти от ФК Дунав Русе, с осигуряване на безплатни карти за мачовете през сезон 2016 – 2017 на потребителите ни, хора с увреждания от град Русе. Вашият хуманен жест в никакъв случай не може да остане неоценен, защото помощта, която оказвате е крайно необходима и полезна за нас. Благодарим от сърце за протегнатата ръка и за добрите чувства към хората с увреждания. Пожелаваме Ви много здраве и лично щастие, както и много успехи във Вашата високоотговорна мисия. Обществото ни определено има нужда от хора като Вас – сърдечни и отзивчиви“, пише в благодарствената грамота.

Момчетата и момичетата от сдружението не пропуснаха да се възползват от случая и да поздравят и футболистите и треньорите на Дунав, като им пожелаха успех и в предстоящия мач с Берое.

Припомняме, че продължава да тече и предварителната продажба на билети за срещата. Пропуските са с цена 8 лв. Те могат да бъдат намерени в магазин „SportLic” на бул. „Цар Фердинанд“ 3 /в сградата на „Здравко Чампоев“ до Градските хали/. Това важи и за 5 от офисите на „Нетуоркс България“ в Русе - на ул. „Църковна независимост“ 18 /на партера на сградата на Проектантска организация/; в квартал „Възраждане“ на улица „Плиска“ 78 вход „Д“ на блок „Мадара“; в МОЛ Русе на бул. „Липник“ 121 Д; в квартал „Дружба“ на ул. „Васил Левски“ 4 /сградата на Солидарност до ASB/ и на улица „Борисова“ 40 в сервиз „Милков“. За централната трибуна билетите ще са с цена 20 лв. и ще се продават само в магазин „SportLic”. Там могат да бъдат намерени и сезонните карти, които са с цена 100 лв.