Руският Уфа и Милсами от Молдова са отказали лагерите си в Турция. Поради това, въпреки вече подписаните договори за проверки с тях, Дунав се наложи да промени програмата си за подготовката в местния средиземноморски курорт Лара. Това съобщи днес изпълнителният директор на "драконите" Ивайло Петков.

Така след корекциите русенският клуб ще се изправи на 22 януари с елитния украински Ворскла Полтава. Следва проверка на 25 януари с КСМС Яши от Румъния. На 29 януари е контролата с руския Кубан Краснодар. На 31 януари дунавци ще премерят сили с Оренбург от руската Премиер лига, а на 2 февруари с лидера в грузинския елит Самтредия.

Група от 20 футболисти, заедно с треньорите отпътува за Турция. Те първо отидоха до Букурещ с автобус, а от там ще се насочат с полет към южната ни съседка. Към тях през другата седмица се очаква да се присъедини и таджикистанският бранител Искандар Джалилов, който се възстановява в Москва от травма, която получи към края на есенния полусезон.

"До момента залагахме главно на физическа подготовка и бягане. Всички момчета са здрави. Единствено Джалилов ще се върне по-късно в отбора. Възстановяването му е съгласувано и с нашия лекар и го очакваме след седмица да започне тренировки."

"В Турция се надяваме на хубавите терени да проведем повече занимания с топка. Срещаме много добри съперници в контролите там. Важното е отборът ни да придобие облик и да се докаже срещу силни противници."

"Целта ни е за първия мач всички да са на 100% готови. Много важни са ни първите 5-6 срещи. При добър развой ще преследваме запазване на мястото си в първата шестица", коментира преди заминаването на отбора за турския средиземноморски курорт Лара треньорът Веселин Великов.

"Много сме доволни от резултатите до момента. Целта ни беше да се утвърдим в елита. Футболистите ни повярваха в своите сили и видяха, че нещата не са толкова страшни. Продължаваме да играем всеки мач за победа."

"Сигурността, която гарантира председателят на УС на клуба д-р Симеон Симеонов и хората, които помагат е най-големият ни плюс. Много ни се иска да се върнем в Русе пред нашите фенове и за официалните срещи."

"Искахме и да направим официално представяне в Русе преди подновяване на първенството. За съжаление обаче се очертава в началото нещата да са по-различни. Надяваме се все пак и времето да се оправи, и нещата с ремонта на Градския стадион да се случат по-бързо“, коментира Ивайло Петков.