Първа тренировка преди новия сезон направиха днес футболистите от Дунав (Русе). На терена на стадион „Дунав“ излязоха 17 играчи, водени от треньора Веселин Великов.

Новите имена, които влизат в състава на тима, са албанският нападател Ндуе Муйеци от Пирин, защитникът Христофор Хубчев от Берое и вратарят на Калиакра Веселин Добрев. Евгени Александров, Янислав Иванов и Спас Георгиев пък вече не са част от отбора, след като се разделиха с клуба по взаимно съгласие.

Амбициите на русенския тим са да остане в челото на таблицата до края на първенството.

„Има седем кръга, ако сме в шестицата, ще е много хубаво нещо. Ако останем, и аз като треньор, и момчетата като футболисти, имаме амбиции, които не са до шесто място в класирането. Ще е хубаво да сме поне в тройката, но и в четворката, и в шестицата, пак ще е супер постижение за нас“, коментира Великов.

На 19 януари Дунав заминава на лагер в Турция, където ще изиграят пет контроли. Първата проверка е предвидена за 22 януари срещу шестия в украинския елит - Ворскла /Полтава/. На 25 януари ще премерят сили с деветия от румънската Лига 1 Клубул Спортив Мунисипал Студенцеск от Яши.

Все още се уточнява съперникът за 28 януари, а на 30 януари русенският тим ще играе срещу молдовския Милсами, който в момента е водач в местната Дивизия Национала. За 2 февруари е предвиден мач срещу осмия в Премиер лигата на Русия – Уфа./БГНЕС