Дунав загуби с 1:4 срещу казахстанския Жетису в първата си приятелска среща в Анталия. 

Още в петата минута на срещата, символичните гости имаха добра възможност да поведат в резултата, но Филип Димитров прояви концентрация и спаси. Малко по-късно, Исаевски проби хубаво от ляво, но центрирането му не намери футболист на Дунав. 
В средата на първото полувреме казахстанският отбор получи правото на пряк свободен удар точно пред наказателното поле на "драконите", но шутът мина над гредата. Няколко минути по-късно "небесносините" имаха положение пред вратата на Жетису, но доброто центриране на Фиртулеску беше избито от защитата на съперника. 

Така се стигна до 32-ата минута, когато Жетису поведе в резултата след центриране и хубав гол с глава на нападател на гостите. Резултата беше удвоен само 5 минути по-късно, след ново центриране и разбъркване пред вратата на Дунав. В края на полувремето вратарят на "драконите" спаси опасно положение и резултата на почивката остана 0:2

Второто полувреме започна добре за Дунав, който успя да намали резултата на 1:2 след точно изпълнена дузпа от Божидар Васев. След гола на "драконите", гостите от Казахстан отново поеха инициативата в двубоя. Създадоха някои добри положения и в 69-ата минута резултатът стана 1:3 след грешка в отбраната на "небесносините". 

Последният гол в срещата бе отново от дузпа, отсъдена в 77-ата минута в полза на Жетису след фаул на Патев.