Дунав Русе подсили защитата си, след като официално подписа договор с десния краен бранител Самуел Инкоом. Това съобщиха от клуба в крайдунавския град. 

Инкоом е роден на 1 юни 1989 гдоина в Гана. В родината си изгрява през 2008 година, когато заиграва за 24-кратния шампион на страната Асанте Котоко. Година по-късно вече е в швейцарския Базел, с който печели дубъл /шампион и носител на купата/ още в първия си сезон. Записва силни мачове в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен и Рома. След това играе последователно за елитните Днипро в Украйна, Бастия във Франция, Платаниас в Гърция, Ди Си Юнайтед в САЩ, Боависта в Португалия и Анталияспор в Турция. През сезон 2016/2017 е част и от Верея /Стара Загора/.

Самуел Инкоом е неизменна част и от националната селекция на Гана, за която има над 40 мача. Той е световен шампион в първенството до 20 години през 2009 година и със сребърен медал от Африканската купа на нациите през 2010 и 2015 година. Част е и от отбора на родината си, който игра на Световното първенство в Бразилия през 2014 година, записвайки равенство 2:2 срещу тогавашния шампион Германия в груповата фаза.