Отборът на Дунав постигна победа в контролата си в Анталия срещу руския Шинник. Играчите на Людмил Киров се наложиха с минималното 1:0 в предпоследната си проверка на турска земя.

Първото полувреме протече изцяло под диктовката на "драконите". Единственото по-опасно положение за Шинник беше още в 5-тата минута, когато Станислав Антонов трябваше да спасява опасен удар от около 17-18 метра.

В 11-тата минута Самуел Инкоом открадна една топка от защитата на руснаците, върна я към халф на русенци, но ударът от границата на наказателното поле беше блокиран. Няколко минути по-късно, хубава атака от ляво завърши с удар на Божидар Васев, който мина на сантиметри покрай страничния стълб на вратата на съперника.

В 23-тата минута логичното се случи и Дунав излезе напред в резултата с хубав гол с глава на Ахмед Ахмедов дошъл след прецизно центриране на Исаевски от ляво. Само няколко минути след гола "драконите" отбелязаха ново попадение чрез Диян Димов, което обаче беше отменено поради засада.

До края на полувремето Дунав имаше още няколко ситуации за отбелязване на гол, но удари на Христо Попадийн и Красимир Станоев от средна дистанция бяха спасени от вратаря на Шинник и резултатът остана непроменен.

През второто полувреме бяха извършени доста смени и в двата отбора. Още на почивката, в игра за Дунав влязоха Филип Димитров и Драгош Фирцулеску на местата на Станислав Антонов и Светослав Ковачев. Темпото на игра спадна, а ситуациите пред двете врати липсваха.

В 60-тата минута Станоев открадна една топка в центъра, напредна добре в половината на съперника и подаде към Васев, чието центриране обаче не намери играч в наказателното поле на съперника. В 62-рата минута на терена се появи и Емин Ахмед, който замени Божидар Васев.

Малко по-късно бяха осъществени и последните две смени в двубоя, Свилен Щерев – Диян Димов и Исмаил Иса – Ахмед Ахмедов. Последното положение в мача дойде в 89-тата минута пред вратата на Шинник, когато Фирцулеску стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му беше спасен от вратаря.

Последната контрола на Дунав в Анталия е на 31 януари срещу друг руски отбор – Химки.