Спортно-техническият директор на Дунав Русе - Юлиян Загоров, внесе повече яснота относно ситуацията при русенци, които от няколко дни не тренират заради неизплатени възнаграждения. 

В сряда отборът остана и без треньор, тъй като Людмил Киров бе освободен от треньорския пост. 

"Бяхме вътре в съблекалнята с футболистите. Обясних им, че ще им бъде дадена част от това, което им се дължи, а до сряда ще се изплати абсолютно всичко. Те не пожелаха да излязат да тренират, а ние ги уверихме, че ще има нов треньор. За момента ще запазя името. Г-н Людмил Киров няма да води повече отбора. Знаете какво се случи през последните дни", коментира Юлиян Загоров. 

"Хората и футболната общественост трябва да знаят, че още на 6-и акциите бяха прехвърлени, просто един документ със заверка забави финализирането на сделката. Стане ли факт, ще дадем голяма преконференция, както трябва."

"Ще говорим с момчетата по единично. Те са солидарни към треньора си, аз от една страна ги разбирам, от друга страна, знаете, че марката Дунав трябва да се пази. За новите собственици не съществува друг вариант, освен оставане в елита. Говори се с нови футболисти, дори има пристигнал такъв от чужбина, който стои в София. Говори се и с други, но първо трябва да се изчистят нещата", заяви Загоров.