Последна порция двубои от маратонската фаза на 1/16-финалите за Купата на България ни очаква днес. Безспорният гвоздей на програмата е стартът на защитата на трофея от страна на Локомотив Пловдив, който само преди няколко месеца ликува за първи път в историята си с отличието. 

"Смърфовете" имат за задача да отстранят друг тим, който триумфира с титла в края на миналата кампания. Това е третодивизионният Балкан Ботевград, който спечели Купата на аматьорската лига няколко дни, след като "железничарите" вдигнаха над главите си Купата на България. 

Интересният мач започва в 16:00 часа и ще можете да го наблюдавате директно в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата ни PLAY DIEMA XTRA. За вас ще следим всичко най-интересно от него и на GONG.BG. 

Наставникът на "черно-белите" Бруно Акрапович няма да рискува с излишни експерименти и ще заложи на максимално боеспособен състав. Все пак се очаква да даде повече почивка на някои от имената, които изнесоха тежестта на кампанията до момента. 

Пловдивчани обаче доказаха от старта на сезона, че разполагат с отбор, който има доста добра дълбочина, така че едва ли можем да очакваме някакви изненади срещу третодивизионния съперник. И все пак, като видяхме какви трудности имаше финалистът от Купата за миналия сезон - Ботев - срещу Миньор в Перник, трябва да се има едно наум. 

Всъщност, в днешните седем битки може да се очаква изненада в София. Там ЦСКА 1948 приема Дунав, като и тази среща ще можете да проследите директно в ефира на DIEMA SPORT от 19:00 часа, както и на платформата PLAY DIEMA XTRA. Нея също ще следим за вас на GONG.BG. 

"Червените" са в страхотна форма, газят наред всичко по пътя си във Втора лига и са с осем победи от осем мача на върха класирането. От друга страна русенци са колебливи през тази кампания, тресат се от неяснота около издръжката си, така че нищо чудно тук да видим изненада и втородивизионният тим да отстрани елитния. 

Ето и програмата за 1/16-финалите в Купата на България за четвъртък: 

Балкан Ботевград - Локомотив Пловдив 16:00 часа

Хебър - Арда 16:00 часа

Ппоморие - Берое 16:00 часа

Септември - Спартак Плевен 16:00 часа

Черноморец Балчик - Витоша Бистрица 16:00 часа

Ботев Гълъбово - Етър 19:00 часа

ЦСКА 1948 - Дунав 19:00 часа