Старши треньорът на ЦСКА 1948 Петко Петков отново беше умерен в реакциите, макар тимът му да постигна поредна победа от началото на сезона. В 1/16-финалите за Купата на България лидерът във Втора лига отстрани елитния Дунав Русе след успех 2:1.

Щатният голмайстор Андон Гущеров и Денислав Александров вкараха головете на Националния стадион „Васил Левски” и така ЦСКА 1948 намери място в следващата фаза. Петков пък обеща сериозно отношение към турнира, макар приоритетът да си остава титлата във втория ни ешелон.

„Като че ли мачът беше равностоен, но въпреки това нашият отбор през по-голямата му част владееше инициативата. Създадохме и повечето голови положения. Заслужено спечелихме”, коментира Петков.

„Не, не съжалявам за пропуските. Те са част от футбола. Радвам се, че създаваме ситуации. Днес вкарахме два срещу тим от efbet Лигата.”

„Не искам да звучи като оправдание. Не бяхме достатъчно свежи, мачът срещу Септември беше доста близо. Опитахме се да отговорим на скоростта на противника и в големи моменти успявахме.”

„Нашата група играчи не е толкова голяма. Дали отделяме внимание на Купата – да, тя е важна за нас, защото тя е възможност да мерим сили с тимове като Дунав от efbet Лигата. Ще подхождаме сериозно към всеки един мач и ще се борим, докъдето ни стигнат силите. И във Втора лига не е лесно. Нашият тим е добре подготвен – преди 2 дни имахме дерби срещу тима на Септември, а днес по нищо не отстъпвахме физически на Дунав.”

„Аз отбелязах и в предното интервю, че тези мачове са бонус за нас. Те са възможност за младите ни играчи да събират опит и да проверяват докъде сме стигнали. Радващото е, че днес се поздравихме с победата срещу Дунав.”

„Влиянието на Андон? Както винаги ще отбележа, че той е много важен за нашия тим, но не бива да подминаваме усилията на останалите. Да, той отбелязва голяма част от головете, но имаме достатъчно други хора, които бележат. Днес например Денислав Александров вкара 4-и гол за сезона. Андон е човекът, който стига до най-голям брой ситуации и се справя, което е радващо”, добави Петко Петков.