Защитникът на Дунав Русе – Илия Миланов, коментира очакванията си преди сблъсъка срещу Левски от 1/16-финалите в турнира за Купата на България. Опитният бранител, който е контузен и няма да вземе участие в срещата, заяви, че неговите съотборници трябва да излязат и да се забавляват на терена, а публиката да вдъхне увереност в опита им да отстранят големия си съперник.

„Настроението е доста добро. Такъв мач срещу Левски всеки го чака в града. Надявам се да стане един добър празник и да зарадваме хората на трибуните“.

„Важното ще бъде във фаза защита да сме компактни и агресивни, за да не оставяме свободни пространства на отбора на Левски, защото знаем с какви футболисти разполагат в предни позиции. Имат добра техника и добра техника. Ние трябва да се възползваме от празните пространства в тяхната защита и да правим бърз преход от защита в атака, за да имаме някакъв успех срещу Левски“.

„През седмицата не бях с отбора, защото имах други ангажименти, но треньорите са се постарали да го предадат на момчета да няма голямо напрежение. Да излязат, да се наслаждават на този мач и да не правят нищо по-различно от предишните мачове за първенство, които са играли“.

„В отбора на Левски отсъстват доста основни футболисти, но те имат добри заместници, на които им се дава шанс и ще бъдат доста концентрирани. Това няма да окаже голямо влияние на отбора на Левски, че липсват 4-5 основни футболисти“.

„Публиката ни действа повече като мотивация. Резултатите ни са такива, че като домакини просто изпуснахме доста точки, които трябваше да вземем. Като гост се представяме по-добре, но днес мачът е доста по-различен – за Купата на България срещу Левски. Надявам се хората да вдъхнат кураж на футболистите и да помогнат да отстраним отбора на Левски, което ще бъде доста трудно, но не и невъзможно“, заяви Илия Миланов.