Старши треньорът на Дунав Русе Веселин Великов заяви, че двете загуби от Иртиш Павлодар в първия предварителен кръг на Лига Европа са безценен опит за неговия тим. Днес „драконите” паднаха с 0:2 у дома в реванша и с общ резултат 0:3 приключиха второто си участие в евротурнирите.

Херо няма страх от дракони, пресуши Дунава на един дъх

„Това беше безценен опит за нас. От 42 години отборът на „Дунав“ не е играл в евротурнирите. Надявам се, че следващата година ще се класираме отново за Лига Европа“, отчете специалистът пред клубния сайт на русенци.

"Липсата на опит, на късмет и може би класата са оказали влияние за крайният изход", коментира още Великов.

„Видяхте, че имахме поне 4-5 положения. В Павлодар също имахме 2-3 стопроцентови положения. Мачът се разви много лошо. Вкараха ни гол още с първото минаване на центъра от статично положение. Веднага след това имахме 3 стопроцентови положения, но не можахме да се върнем в мача. Второто положение опитахме още в началото да вкараме, но пак не се получи. Може би и липсата на класата си каза думата. Едно статично положение в началото на мача и получихме гол. Все пак не мисля, че отпадането ни от Лига Европа ще повлияе негативно на нашия отбор. Сега ще се концентрираме върху шампионата и ще покажем лицето си от миналата година“, заяви Великов.