Не мина много време от края на миналия шампионат, но ето, че още тази вечер сезон 20172018 официално започва за трите български представители в Лига Европа Левски, Ботев и Дунав.

Те ще изиграят своите първи мачове от първия квалификационен кръг на турнира, надявайки се, че това ще бъде стартът на продължителен европоход, а не на бързо угасени надежди.

От 20 часа Левски е домакин на Сутиеска в първия си мач докато Ботев гостува в Албания на Партизани от 18 часа, а Дунав в Казахстан на Иртиш от 17. И трите мача можете да следите на GONG.BG и на честотите на Дарик радио, а двубоят на Левски ще бъде излъчван по DIEMA SPORT и онлайн на GONG PLAY.

Двубоят на "Георги Аспарухов" ще премине без фенове в Сектор Б заради наказанието на "сините".

Сутиеска е носител на Купата на Черна гора и до този момент нито веднъж не са отстранявали съперник в Европа. Левски обаче загуби още първия си сблъсък в Европа в последните си четири участия, така че няма място за подценяване.

От съперника на свой ред демонстрираха, че не се страхуват от българския гранд, за когото тази вечер ще дебютират много от новите попълнения. До сряда следобед бяха продадени 4 хиляди билета, а от ръководството на "сините" призоваха феновете за толерантност.

В Черна гора: Левски не е страшилище

Николай Митов: Имаме респект, но излизаме за победа

От Сутиеска: Краката ни не треперят като чуем Левски

Какво сподели Роман Прохазка преди мача със Сутиеска?

В същото време Ботев гостува на стадион "Селман Стърмаш" в Тирана на съперник, който е с огромното самочувствие на непобеден от 6 месеца и на отбор, който през миналата година игра плейофи за влизане в Лига Европа. Сега целите през Партизани са именно достигане до групите на турнира. "Канарчетата" получиха страхотна новина в деня преди мача, а тя е, че ще могат да разчитат на Тодор Неделев. Извън сметките са Радослав Терзиев и Фернандо Виана. 

Срещата между Партизани и Ботев ще може да проследите с Gong.bg, по DIEMA SPORT 2, по GONG PLAY и по Дарик радио. 

Николай Киров: Партизани играят директен футбол и ще разчитат на това

Киров с комплименти за Партизани, в Албания надъхани за мача

Албанската тренировка на "канарчетата" в снимки

Първи от българските отбори на терена ще излезе Дунав, който прави своето завръщане в Европа след дебюта си през 1975 година срещу Рома. Тогава италианският гранд дори загуби с 0:1 в Русе. Сега съперник е Иртиш Павлодар, който поне предварително изглежда големият фаворит в сблъсъка. Казахстанците са водени от Димитър Димитров - Херо.

Горещината в Павлодар може да окаже влияние на русенци, които имаха и тежко пътуване до Павлодар. Мачът ще пропусне централният защитник Олексей Ларин.

Фен-зона с видео стена събира феновете на Дунав за мача с Иртиш

4386 километра делят Дунав от европейската сцена