След като намери място в Лига Европа в минутите преди тегленето на жребия, още една радостна вест дойде за феновете на Дунав. Те ще могат да гледат любимия си тим в първата му битка в Европа от 42 години насам на собствения му стадион в Русе. 

Хронология на скандала с ЦСКА и неучастието му в Лига Европа

От УЕФА обявиха локациите, на които ще се изиграят всички срещи от първия квалификационен кръг. И "драконите" ще могат да посрещнат казахстанския Иртиш на Димитър Димитров-Херо в реванша в Русе. 

ЦСКА: Срещу нас е предприета абсолютно незаконна кампания

В средата на месеца край Дунава мина инспекция на УЕФА. Чиновниците на Европейската футболна централа явно са останали доволни от видяното и са позволили на Дунав да играе на собствен терен. 

Звезда или Флориана чакат Дунав, ако бие Иртиш

В интерес на истината, изискванията на УЕФА към стадионите, поне за първите квалификационни кръгове в Лига Европа, вече не са толкова жестоки, колкото бяха в предишни години. Точно затова и дунавци няма да домакинстват в друг град. 

Вижте жребия на всички български отбори в Европа

От това обявление на Европейската футболна централа стана ясно и къде ще гостува Ботев на своя съперник Партизани Тирана. Албанците в момента са "бездомни", защото новият им стадион е в строеж. Затова ще домакинстват на "канарчетата" на стадион "Селман Стермази" в Тирана. 

В Дунав щастливи: Правдата възтържествува!

"Жълто-черните" пък ще приемат този опонент на стадиона в Бургас, тъй като тяхната база в Коматево просто няма как да получи лиценз за провеждане на европейски мачове на нея. 

Завърналият се в Европа Дунав се натресе на Херо

Последният ни участник в Лига Европа - Левски - очаквано ще домакинства на "Герена" срещу Сутиеска и ще гостува на съоръжението на съперника си в Никшич, като там единствено нямаше въпросителни за локациите от мачовете на родните тимове в Лига Европа.