Специална фен зона ще бъде оформена в Русе за предстоящия мач на Дунав с Иртиш в Павлодар, Казахстан, съобщиха от русенския клуб.

Двата отбора се изправят един срещу друг на 29 юни от 17,00 часа българско време в първи мач от първия предварителен кръг на турнира за Лига Европа.

4396 километра делят Дунав от европейската сцена

За подобна зона, в която всички привърженици на Дунав да могат да наблюдават мача, са проведени разговори по инициатива на фен клуба

"Дунав завинаги" с кмета на града Пламен Стоилов. С организацията се заеха от футболния клуб и общината. Поради очакваните жеги и предвид по-ранния час на мача в Павлодар видео стената ще бъде монтирана в пространството зад английската гимназия "Гео Милев" в Парка на младежта. Ще бъде осигурен и кетъринг с напитки и храна. Самото излъчване е договорено между Дунав и Иртиш.

Както БТА вече съобщи, "Драконите" отпътуваха за Павлодар рано тази сутрин от клубната база в Русе.

Треньорът Веселин Великов и футболистите коментираха, че се чувстват готови да преследват своите шансове и ще се борят за добър резултат преди реванша в Русе - на 6 юли от 20,00 часа. Тогава също се очаква да бъде оформена специална фен зона преди и по време на срещата в близост до Градския стадион./БТА