В интересен двубой от 18-ия кръг на efbet Лига тимовете на Витоша Бистрица и Дунав Русе завършиха 1:1. Гъргоров от дузпа се разписа за домакините, за гостите точен беше Христов. Домакините нацелиха две греди, а в 78-ата минута останаха и с човек по-малко след червен картон на Гьонов. След равенството русенци са на 11-ото място в класирането с актив от 17 точки, а бистричани са последни с 5 точки.

Илиан Телкеджиев/Lap.bg
23 снимки

През първата част и двата тима играха сякаш предпазливо и търсеха пролуки в отбраната на съперника, но създадените положения не бяха реализирани. Най-чистата ситуация дойде в 26-ата минута от пряк свободен удар Гъргоров нацели гредата на Макенджиев.

Малко по-късно Христов организира добре атака за Дунав, но Зюмбулев беше на ниво. 

През втората част играта се оживи, в 47-ата минута Костадинов центрира отлично отдясно в наказателното поле на Витоша, но Ахмедов стреля с глава над напречната греда.

В 53-ата минута Витоша откри резултата с гол на Гъргоров от дузпа, след като Костадинов игра с ръка в наказателното поле на Дунав след опит на Садула да центрира. Гостите се върнаха в мача с попадение в 66-ата минута, когато Стефан Христов беше на точното място и с елегантен удар матира Василев.

В 70-ата минута домакините нацелиха втора греда. Кабов беше изведен отлично очи в очи с Макенджиев, стреля вратарят отклони кълбото, което беше отбито от вратаря, удари страничния стълб и се върна във вратаря.

Осем минути по-късно Витоша остана с човек по-малко след втори жълт картон на Гьонов.

До края на двубоя гостите не съумяха да се възползват от численото си предимство и срещата завърши 1:1.

Витоша Бистрица - Дунав Русе 1:1
голмайстор: 1:0 Гъргоров (53-дузпа), 1:1 Христов (65)


Ето и съставите на двата отбора:

Витоша Бистрица: Василев, Гочев, Зюмбулев, Бонев, Гьонов, Кочилов, Кутев, Садула, Котев, Кабов, Гъргоров

Дунав Русе: Макенджиев, Димов, Николов, Милчев, Исаевски, Кавалканте, Лазаров, Костадинов, Щерев, Христов, Ахмедов

съдия: Владимир Вълков