Треньорът на Дунав Цветомир Младенов бе много разочарован от загубата в решителния бараж срещу Монтана загубен с 1:4. Младият специалист заяви, че той поема вината и призова ръководството също да го направи. Той пожела успеха на русенци и не разкри дали е имало възможност тима да не излезе в днешния мач.

„За съжаление това се случи. Не знам от къде да започна. Мислех си какво да споделя. Изцяло поемам отговорността за загубата. Не съм такъв човек и не бягам. Можех да не се явя на интервюто, защото в предишни мачове не ми даваха да говоря. Това трябва да го има в живота. Това ми беше последният мач начело на Дунав, както и да беше завършил. Причините за загубата не съществуват в такъв мач. Опитахме се. Работихме през тези две седмици да променим нещо. Видимо не се получи. След такъв резултат няма какво да се говори. След уволнението на предишния треньор, после се обяви друго име. На втората тренировка нямаше кой да води отбора и аз поех отговорност. Нямаше кой да ме представи. Благодаря на момчетата и на феновете. Голяма подкрепа получихме. Заслужават не само отбора да е в елита, а изобщо да има футбол. Дунав е отбор с традиции и нека да се случат хубави неща. За мен сега предстои да поема друга отговорност. Моята съпруга след четири месеца ще ме направи най-щастливия човек. Живота не е само футбол“, каза Младенов.

„Не искам да влизам в конкретика. Каквото се е случило, се е случило. Днес играхме. Носим си отговорността. Поемам я в момента. Дано да има и други хора, които ще го направят. Целият клуб, ръководство, треньори и футболисти. Надявах се, че с хъс, желание и себераздаване щеше да се получи. Не искам да го коментирам новото ръководство. Щом отбора е изпаднал какво може да говорим“, добави още той.

„Надявам се, че Дунав ще играе във Втора лига. Четири години съм в отбора и от все сърце им желая успех. Дано догодина гони високи цели, защото хората от Русе го заслужават. Винаги работя с цялото си сърце, където и да съм. За съжаление не успяхме да спасим отбора. Нямам никаква идея кои играчи ще си тръгнат“, каза треньорът на Дунав.

„Когато влязох в съблекалнята забраних темата да говорим за пари. Работата на треньора не е да коментира тази тема. Има ръководство. Време е друг да поеме отговорност. Благодаря, че семейството ми беше до мен. Знам какво загубих. Но, ако имах възможност пак бих го направил. Надявам се, че бъдещето ще е добро и дано да имам повече късмет“, заяви Младенов.