Треньорът на Берое Александър Томаш беше доволен от спечелените три точки срещу Дунав Русе, но далеч не толкова доволен от представянето на своя отбор. Той сподели и мнението си за вече бившия играч на „заралии“ Никита Баранов.

„Футболът е магия. Доволен съм от трите точки. Мисля, че тов ани беше най-слабия мач обаче. Победата обаче беше задължително. Отново твърде много пропуснати положения, Не ми харесаха някои неща в преходите и двете гази на играта. Хубавото е, че не ни отбелязаха гол, въпреки че отново допуснахме положения. Поздравявам момчетата с доста забележки“, коментира Томаш.

„Подценяваш ли ситуация във футбола подценяваш такава и в живота. Мисля, че с Арда в защита с човек по-малко изиграхме най-добрия си двубой в тази фаза на играта. Тогава не се пестяхме и всички се раздаваше. Когато сме 11 манталитетът е друг. Това трябва да се промени, защото сме твърде непостоянни. Може да победим всеки, но и да загубим от всеки“.

„Аз исках Никита Баранов най-много да бъде в нашия отбор. Но все пак съм треньора и това беше най-доброто решение за момента. Може би в тази ситуация решението беше правилно. Като футболни качества обаче мисля, че този човек може да играе на високо равнище. Той имаше и страхотен манталитет, далеч по-различен от нашия балкански манталитет, изпъстрен с нервност и агресия. Беше много спокойна личност и това си личеше след загуби. Решението е на треньорския щаб“.

„Никой в нашия отбор няма гарантирано място. Всеки трябва да се бори постоянно в мачове и тренировки. Така съм възпитан и това се опитвам да предам и на моите състезатели“.

„Всеки един мач е важен, независимо от съперника. Няма лесен мач и ако си го помислиш веднага имаш проблем. Аз се не се притеснявам от никой отбор, притеснявам се от нашия отбор. Ще отнеме по-малко усилия да мотивирам отбора със сигурност преди мача на „Герена“. Излизаме срещу Левски както винаги, за да победим“, завърши категорично треньорът на Берое.