Във ФК Дунав към момента няма пари, като не се вижда светлина в края на тунела и положението е много тежко. Това коментира изпълнителният директор на ФК Дунав /Русе/ Огнян Цветанов.

Той обясни, че футболистите и служителите на клуба са получили всичките си заплати. Усилено се търсят средства за декемврийските възнаграждения, които се изплащат в средата на януари.

"Занапред ще мислим в движение. Към момента нямаме някакво основно решение, продължаваме да търсим средства. Много е трудно, нямаме никаква помощ и не знам как ще продължи отборът след зимната пауза", обясни Цветанов.

Той покани всички потенциални инвеститори, които имат желание, да придобият собствеността върху ФК Дунав безвъзмездно. Отборът няма никакви задължения.

"Имаме достатъчен брой футболисти, но търсим и нови футболисти. В същото време търсим и средства да подсигурим заплатите на тези нови футболисти. Към момента не се подписват договори, защото нямаме пари, но се правят уговорки, тъй като се надяваме да излезем от това положение", каза Цветанов.

Той се надява, че ще бъде намерена подкрепа от страна на местния бизнес. Имало е разговори с няколко фирми, но засега без резултат.

Цветанов коментира и подготовката през зимната пауза. По думите му отборът има уговорка за лагер в Турция - от средата на януари до началото на февруари. Има резервирани самолетни билети и хотели, но все още не са намерени пари. По тази причина към момента лагерът е под въпрос.