Старши треньорът на Дунав Людмил Киров направи шокиращо изказване седмица преди старта на зимната подготовка. Наставникът на "драконите" обяви, че не знае дали тя изобщо ще стартира и постави под въпрос съществуването на отбора.

"На кръстопът сме. Не знам дали ще започнем подготовка на 6 януари. Няма яснота. Положението е доста сложно и критично", коментира старши треньорът на закъсалия русенски клуб пред местния регионален вестник "Утро".

В последните дни се появиха информации, че доскорошният президент на клуба д-р Симеон Симеонов води преговори за Дунав с двама руски инвеститори. Явно обаче нещата не се развиват в желаната посока и този вариант е на път да пропадне.

От общината обявиха, че няма да оставят клуба, но нямат нужните средства за по-сериозно финансиране. Така русенци са наистина на кръстопът седмица преди старта на зимната подготовка. В касата няма никакви допълнителни средства, като парите от продажбата на Ахмед Ахмедов в ЦСКА бяха вложени за изплащане на закъснелите заплати и премии. Поне на играчите вече не се дължи абсолютно нищо.