Разтърсеният от финансови проблеми Дунав (Русе) получи няколко добри новини в последните дни. Административният директор Огнян Цветанов обяви, че няма да се допусне разпад на клуба, както и че им предстои среща с новата градска управа.

"Дунав Русе няма да бъде разпродаден, играчите си имат договори. Има интерес към някои играчи. Със сигурност няма да бъдат освобождавани играчи за неизплатени заплати. Тази седмица ще имаме среща с новото общинско ръководство на града и ще се постараем да не се случват повече такива неща, с помощта на русенския бизнес, заяви Цветанов при гостуването си в актуално студио Дерби.

"В последните две години отборът тренира на доста добри условия, бяха изградени терени. Школата се развива доста добре. Д-р Симеонов проведе много срещи, но по една или друга причина не се получи да му се подаде ръка. Трудно е една фирма да даде 50 хиляди лева на месец, а иначе ни трябват и по-големи суми.

"Липсата на хора на стадионите влияят на финансовото състояние на отборите. Цялата еуфория от влизането след 25 години влизане в А група помогна. Ние сме първият отбор, който напълни Лудогорец Арена - на мача с ЦСКА, бихме 2:0.

Първата година завършихме 4-и, играхме в Лига Европа, втория сезон почнахме с победа над Септември като гост и на следващата домакинска среща нямаше никакви хора, еуфорията се загуби".