Отборите на Дунав Русе и Берое се изправят в първи сблъсък от неделната програма на 17-тия кръг на efbet Лига. Двубоят е с начален час 15:15 и ще бъде изигран в Стара Загора. Срещата ще може да наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT, а ние от GONG.bg ще го проследим за вас минута по минута.

Двата клуба излизат с различно настроение в мача, но не и в твърде различна форма. Дунав успя да прекъсне серията от 3 поредни загуби, след като победи Царско село при гостуването си в София в предишния кръг. Берое, от своя страна, записа 4-та загуба в последните си 5 мача, допускайки изненадващо домакинско поражение като домакин срещу Арда с 0:1.

Проблемите в русенския клуб обаче са далеч повече извън футболния терен. Несигурността около финансовото бъдеще на отбора продължава да стои с пълна сила. Новоизбраният кмет на Русе Пенчо Милков за момента не се ангажира с с намирането на средства за издръжка на клуба. Изпълнителният директор Огнян Цеветанов, от своя страна, заяви, че се водят преговори с БФС за авансово изплащане на част от парите за телевизионните права.

В кадрови план пред Людмил Киров има няколко въпросителни. Росен Колев е аут от двубоя заради травма, докато Мартин Ковачев и Благой Макенджиев са под въпрос.

В лагера на старозагорци все още се търси възвръщане към стабилността след напускането на Александър Томаш и негови екип. Под ръководството на Димитър Димитров-Херо отборът започна с класическа победа с 3:0 срещу Ботев Враца, след което обаче дойдоха последователни поражения от Лудогорец и Арда, които отново свалиха самочувствието в отбора.

За двубоя в Русе няма да е на разположение бранителят Ерол Алкан, който е с контузия, докато под въпрос са Педро Еуженио, Карлос Охене, Зоран Йосипович и Мартин Камбуров. Виктор Генев, от своя страна, ще е на разположение на треньора на Берое.

В последните дни се появяват слухове, че клубове от Германия и Австрия проявяват сериозен интерес към новата звезда на отбора Ибрахима Конте.