Доскорошният президент на Дунав Русе д-р Симеон Симеонов не пожела да коментира дали участва в трансфера на нападателя Ахмед Ахмедов в ЦСКА. На няколко пъти се появиха публикации, че таранът вече е спазарен с „армейците”, а преговорите са били водени именно от Симеонов.

"За пореден път ще подчертая, че вече нямам нищо общо с Дунав. С футбол не се занимавам и интервюта по футболни теми не давам. Не участвам в управлението на Дунав, по оперативни въпроси се обръщайте към Огнян Цветанов", заяви Симеонов, цитиран от „Тема Спорт”.

В същото време треньорът на русенци Людмил Киров наскоро каза, че хирургът се е срещнал с отбора след оттеглянето си и е заявил, че са намерени поне временно средства. Освен това Симеонов все още е вписан в Търговския регистър като официален представител на Дунав. Така на думи докторът няма общо с русенци, но по документи продължава да е силната фигура в клуба. Иначе темата "Ахмедов" не се коментира както от Симеонов, така и от треньора Киров и изпълнителния директор Цветанов. А според русенски медии Ахмедов ще премине в ЦСКА през зимата.