Талантът на ЦСКА Митко Митков ще доиграе сезона под наем в Дунав. 19-годишният футболист замина за Русе вчера, а днес се обяви трансферът официално в сайта на "червените".

Преди това Митков премина медицински изследвания, след което ще започне подготовка с "драконите". На този етап Дунав ще се готви в домашни условия, но се говори, че може и да намери пари за лагер в Турция. 

Митко Митков записа 2 мача за ЦСКА през есента. Той успя да се разпише с красив удар от далечна дистанция при равенството 2:2 срещу Етър. На 14 декември игра и при победата с 4:0 над новия си тим Дунав. В шампионата младокът бе на терена 48 минути, докато в Лига Европа записа повече игрово време - 68 минути - срещу Титоград (0:0, 30 мин.) и Зоря (0:1, 34 мин.). Митко може да действа и по двата фланга на атаката, като при "червените" беше използван по-често отдясно. 

"Митков ще играе при нас до края на сезона. До петък очаквам да привлека и другите набелязани момчета", заяви треньорът на Дунав Людмил Киров пред "Тема Спорт".

В Русе се очакват доста футболисти под наем, с които русенци да завършат сезона.