Отборът на Етър постигна драматична победа с 5:3 в истинска голово зрелище срещу състава на Дунав Русе в първи мач от последния 26-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двата тима показаха много стойностни неща в атакуващата фаза на играта, но и изключително много пробойни във фаза защита, довела до рядко виждано по българските терени зрелище с цели 8 попадения.

6 снимки

Още в третата минута на мача дойде и първия удар на сметката на домакините. След дъкъг пас към Флорент Боджадж нападателят се завъртя и стреля с левия крак към вратата на Благой Макенджиев, но стражът не беше затруднен. 

След много силен старт на играчите на Петко Петков те получиха своето възнаграждение с ранен гол. След страхотно извеждащо подаване на Антон Огнянов Милчо Ангелов пое топката и след около 30-метров спринт успя да разстреля Макенджиев от около 15 метра за 1:0 в полза на "болярите". 

В 20-та минута обаче "русенци" изравниха с първата си смислена атака в мача. Ивайло Лазаров получи възможност да овладее топката отляво и с меко центриране намери връхлитащия от задна позиция Фернандо Кавалканте, който изравни с лекота за 1:1. 

В 32-та минута гостите не бяха далеч от обрат. След комбинация между Григор Долапчиев и Стефан Христов, последният успя да отправи силен изстрел от малък ъгъл, но топката срещна външната част от мрежата на вратата на Христо Иванов. 

Седем минути по-късно обаче "болярите" отново достигнаха до аванс в резултата. Здравко Илиев беше изведен по отличен начин по десния фланг, след което той напредна и пласира перфектно центриране на главата на Флорент Боджадж, който не остави никакви шансове на Макенджиев за 2:1. 

Само две минути по-късно момчетата на Людмил Киров отново можеше да изравнят. Долапчиев отново успя да намери добра комбинация около наказателното поле на Етър, този път подавайки към Петко Цанков. Той, от своя страна, намери Стефан Христов, който обаче сам срещу Макенджиев не успя да отбележи, след като ударът му срещна страничната греда. 

В началото на второто полувреме двата тима си размениха по едно бързо положение. Първо, в 51-та минута, Росен Колев се засуети по комичен начин и остави топката на крака на Флорент Боджадж, чийто удар обаче беше слаб и попадна право в ръцете на Благой Макенджиев. 

Само три минути по-късно Юлиан Ненов взе топката близо до тъчлинията, но след страхотен индивидуален пробив намери начин да стреля от малък ъгъл и да принуди Христо Иванов да направи солидно спасяване. 

В 64-та минута интригата в двубоя беше наглед убита. Домакините получиха възможност да изпълняват пряк свободен удар от около 25 метра от вратата на Благой Макенджиев и зад топката застана Томислав Йорданов. Нападателят произведе възхитителен изстрел, попаднал право в скобата на вратата на Макенджиев, за да бъде покачен резултата до 3:1. 

Момчетата на Петко Петков обаче нямаха намерение да спират и 12 минути по-късно стигнаха до 4-то попадение. След нова поредица от грешки в отбраната на гостите Тонислав Йорданов беше намерен сам срещу Благой Макенджиев и отново не сгреши за 4:1. 

 

Само две минути по-късно обаче гостите върнаха надеждите си. Стефан Христов беше намерен в коридор за гърба на "болярите" от Фернандо Кавалканте и с елегантно изпълнение преодоля безпомощния Христо Иванов за 4:2. 

 

Нови четири минуто по-късно възпитаниците на Людмил Киров съвсем завързаха интригата за последните минути на мача. Дуде Ндонгала беше оставен да центрира напълно необезпокоено, а в наказателното поле Свилен Щерев се оказа най-съобразителен, за да вкара трети гол за своя тим. 

 

Въпреки всичко имаше време и за 8-мо попадение в срещата, което в крайна сметка беше за момчетата от Велико Търново. След бърза контраатака на домакините Милчо Ангелов изведе Здравко Илиев, който избяга над 70 метра, за да отбележи сам срещу Благой Макенджиев за 5:3. 

 

По този начин Етър се изкачва до 10-та позиция с актив от 27 точки от 26 мача през редовния сезон, докато Дунав остава предпоследен с едва 19 пункта и без победа във вече цели 10 поредни мача. 

Етър - Дунав 5:3

1:0 - Милчо Ангелов (8)

1:1 - Фернандо Кавалканте (20)

2:1 - Флорент Боджадж (39)

3:1 - Тонислав Йорданов (64)

4:1 - Тонислав Йорданов (76)

4:2 - Стефан Христов (78)

4:3 - Свилен Щерев (82)

5:3 - Здравко Илиев (90+2)

Ето и съставите на двата тима: 

Етър: Христо Иванов, Здравко Илиев, Иван Скерлев, Антон Огнянов, Георги Купенов, Яни Пехливанов, Никола Колев, Божидар Кацаров, Тонислав Йорданов, Милчо Ангелов, Флорент Боджадж;

Дунав: Благой Макенджиев, Диян Димов, Любен Николов, Росен Колев, Петко Цанков, Михаил Милчев, Ивайло Лазаров, Фернандо Кавалканте, Стефан Христов, Юлиан Ненов, Григор Долапчиев;