Вратарят на Дунав Русе Благой Макенджиев взе наградата за „Играч на мача”, след като неговият отбор направи нулево равенство при визитата си на Ботев Враца. Стражът призна, че се надява „драконите” да отстранят ЦСКА 1948 за Купата на България, а след това с Лудогорец е „ясна работата”.

„Мисля, че тази бутилка е за отбора, не само за мен. Допуснаха само два удара към вратата и нямах много работа. Тимът от Враца ни превъзхождаше игрово, но който и да беше вкарал гол щеше да бие. Работата ми е да спасявам, а ако ударът му беше по точен, топката щеше да влезе”, говори Макенджиев.

„Може би начинът, по който заиграхме в защита и спряхме да правим глупави грешки, дори да си вкарваме автоголове, и на това се дължи добрата серия. С ЦСКА и Черно море можеше да вземем повече според мен”, продължи той.

„Има много футболисти, които са с пълен актив от минути. Ако се работи добре, нормално е да заслужаваш да играеш. Гледаме следващия мач, не можем да прескачаме двубои. Сега имаме тежко пътуване до Русе, после до София. Ако можем с ЦСКА 1948 за Купата на България да вземем нещо, с Лудогорец е ясна работата… Каквото сабя покаже, всеки отбор излиза и показва каквото може срещу тях”, завърши Благой Макенджиев.