Тимовете на Дунав Русе и Лудогорец се изправят един срещу друг в мач от 11-ия кръг на първенството в efbet Лига. Срещата е в неделя от 18:15 часа и ще може да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT и минута по минута на GONG.BG.

Дунав отстъпи срещу втородивизионния ЦСКА 1948 с 1:2 в турнира за Купата на България и влиза в минорно настроение в този сблъсък. Но това са най-малките проблеми, свързани с "драконите", които са надвиснали над пропаст.

Причината е, че все още има неяснота около бъдещото финансиране на русенския клуб. Не е ясно и докога се очаква развитие по този казус, а досегашният собственик д-р Симеон Симеонов на практика вече се е оттеглил.

Все пак за тима има и добри новини. Таранът и топреализатор Ахмед Ахмедов се връща след наказание, а Берхан Дурду записа своя дебют с фланелката на отбора. Но с това се изчерпват и положителните емоции за тима. 

Съвсем на другия полюс е Лудогорец. Разградчани се справиха със съпротивата на Нефтохимик в турнира за Купата на България и продължават битката си на три фронта. Конкретно за първенството те трябва да наваксат изоставането си от Левски в този кръг и да излязат начело преди директния сблъсък следващия уикенд.

Играчите на "орлите" правят все по-голямо впечатление по света и това си личи от интереса към тях. Бразилският Гремио се интересува от Сисиньо, а Мавис Чибота се отличи с хеттрик срещу тима от Бургас, като в 5 мача има 5 победи във всички турнири.