Отборът на Лудогорец сложи край на серията си от четири поредни мача без победа във всички турнири, след като разби Дунав Русе с 5:1 у дома в последен мач от 24-ия кръг на efbet Лига.

След разочарованието от драматичното отпадане от Купата на България след загуба от Левски след дузпи през седмицата, в мача си за първенство "орлите" зарадваха своите фенове с атрактивен футбол и много голове. Двубоят не започна добре за възпитаниците на Павел Върба, след като още в петата минута Григор Долапчиев даде преднина на "драконите", но само осем минути по-късно Мавис Чибота възстанови равенството. Домакините нанесоха решаващия си удар само в рамките на осем минути между 30-та и 38-ма минута, когато Клаудиу Кешеру отбеляза два гола, а Маселиньо добави още един. След почивката играчите на Лудогорец намалиха оборотите, но все пак стигнаха до още един гол, дело на Жоржиньо, който оформи крайното 5:1 в 90-та минута.

По този начин Лудогорец вече води с девет точки пред Левски, ЦСКА и Локомотив Пловдив, като е изиграл и мач по-малко. От своя страна Дунав заема предпоследната позиция в класирането с актив от 18 точки.