Отборът на Локомотив Пловдив победи Дунав Русе с 3:1 в последен двубой от шестия кръг на efbet Лига. Двубоят беше игран на стадиона в парк „Лаута“ в Пловдив. Головете за отбора на Бруно Акрапович отбелязаха Димитър Илиев в 25-та минута от дузпа, Бирсент Карагарен в 3-та минута на добавеното време на първата част и Димитър Илиев в 57-та минута. Всичко това се случи, след като гостите бяха повели в 9-та минута след попадение на Стефан Христов.

По този начин се затвърди лошата серия на Дунав като гост през този сезон, след като момчетата на Людмил Киров записаха 3-та поредна загуба извън Русе. Локомотив, от своя страна, се върна на пътя на победите след отпадането от квалификациите на Лига Европа от френския Страсбург.

Киров: Традиционна загуба навън, дано вземем нещо от ЦСКА

Димитър Илиев: Повиквателна за България би била сбъдната мечта

Акрапович: На 99 процента е готов договрът ми с Локо Пд

Първата част започна в бавно темпо, от което се възползваха гостите от Русе. В 9-та минута, след грешка на Локомотив Пловдив в центъра на терена, Стефан Христов получи чудесен пас на границата на наказателното поле, след което отправи хубав удар в долния ляв ъгъл на Мартин Луков, с което даде преднина на гостите.

 

Радостта на отбора на Киров обаче не продължи дълго. В 24-та минута беше отсъдена дузпа за домакините след нарушение на Мартин Ковачев срещу Бирсент Карагарен. Зад топката застана Димитър Илиев и прати в другата посока Благой Макенджиев, за да изравни резултата.

 

В 42-та минута дойде нов голям шанс за гостуващия отбор. След изпълнение на корнер за Дунав Ахмед Ахмедов се извиси в наказателното поле на домакините и отправи удар, който беше спасен майсторски от Мартин Луков.

Обратът на стадиона в парк „Лаута“ обаче беше оформен още преди края на първата част. В 3-та минута на добавеното време, след чудесен индивидуален рейт на Ален Ожболт, нападателят центрира в наказателното поле и намери непокрития Бирсент Карагарен, който не сгреши от няколко метра срещу бившия си тим, за да направи резултата 2:1.

 

Крайният резултат беше оформен в 57-та минута на срещата. Намиращият се под пара в този мач Димитър Илиев. След Загубена топка от Дунав Русе в центъра на терена, Петър Витанов добре задържа и плъзна пас към Илиев, който от левия ъгъл на границата на наказателното поле намери горния ляв ъгъл на вратата на Макенджиев.

 

До края на двубоя темпото рязко спадна, като момчетата на Акрапович се отдръпнаха в пазене на резултата. Дунав, от своя страна, опита да натисне, но освен един далечен удар на Самир Аясс, момчетата на Киров така и не успяха да застрашат вратата на Луков.

По този начин Локомотив излезе на 3-та позиция във временното класиране на първенството, веднага след Левски и Лудогорец, с актив от 13 точки. Дунав. От своя страна остана на 9-то място с актив от 6 пункта.

Локомотив Пловдив - Дунав Русе 3:1

0:1 - Стефан Христов (9-та минута)

1:1 - Димитър Илиев (25-та минута)

2:1 - Бирсент Карагарен (45+3-та минута)

3:1 - Димитър Илиев (57-а минута)

Съставите на двата състава: 

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагерен, Йосип Томашевич, Димитър Илиев, Анте Аралица, Ален Ожболт

Дунав Русе: Благой Макенджиев, Росен Колев, Михаил Милчев, Мартин Ковачев, Александър Исаевски, Диян Димов, Самир Аясс, Ивайло Лазаров, Мартин Костадинов, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов