Отборите на Локомотив Пд и Дунав ще затворят 6-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" ще посрещнат своя опонент на свой терен в Пловдив от 20.30 часа, а мача ще можете да проследите на живо по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.

Локомотив Пд ще се опита да се съвземе след отпадането от Лига Европа през изминалата седмица от Страсбург. Тимът има 10 точки, като при успех ще продължи да държи позиция близо до върха. Дунав Русе от своя страна ще се постарае да спечели третия си успех от старта на кампанията. Тимът е с 6 пункта преди срещата.

Бавната и методична работа на Бруно Акрапович вече може да се види. Наставникът умело съчетава футболистите в състава си, за да следва заръките на Христо Крушарски, който иска „смърфовете” да започнат да диктуват темпото в елита.

Под въпрос за срещата с Дунав е Един Бахтич, но след наказание се завръща Йосип Томашевич. Локомотив Пд обаче ще бъде окрилен и от факта, че успя да вземе 10 от 12 възможни точки в последните 4 кръга. Преди старта на последния кръг Локомотив беше най-резултатният отбор от старта на кампанията.

Тимът има още едно ново попълнение и това е спортният директор Георги Иванов - Гонзо.

В Дунав няма кадрови проблеми, отборът обаче допуска средно по 2 гола на мач. Любен Николов е пред дебют за новия си тим.

Русенци не са печелили на „Лаута” в последните си 4 мача.

Срещата е поверена на Станимир Тренчев.