Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров коментира победата с 2:0 над Арда. 

"Доста трудна победа, поздравявавам футболистите. Знаехме, че ще ни бъде трудно. Мисля, че моите футболисти изпълниха перфектно тактическите указания. Имаше само един отбор на терена и това бе Дунав Русе."

"Вече пет или шест мача играем с тази схема. Трябва да сме концентрирани в задни позиции, така че трябва да си изоплзваме моментите и да ги реализиаме. Мисля, че 2:0 е достатъчно, все пак това са три точки. След като реализирахме, гледахме да не допуснем голове. Поздравявам отбора за това, което показаха днес на терена."

"Разбира се, че има притеснение. Вкъщи определено играем по-добре, отколкото навън, но ето че днес показахме, че можем да играем добре и навън. Тази победа дава допълнително самочувствие. Мисля, че ще сме готови и боеспособни за следващата среща."

"Определено имах проблеми днес за срещата, която отмина. Росен Колев има проблем с менискуса, утре ще има преглед в София и се надвяваме да не се стигне до операция. Мартин Ковачев има разтежение в адуктора. Предстои пауза, надявам се, че ще се възстановят през това време."

"Няма да имаме приятелски двубой, бяха ни предложили Клуж, но не разполагам с достатъчно футболисти и предпочетох да ги съхраня, да ги запазя за Велико Търново."