Бившият  капитан на Дунав Русе Мартин Ковачев официално подписа с елитния македонски Македония Гьорче Петров. Договорът на бранителя е за 6 месеца плюс една година.

Ковачев е на 37 години и демонстрира завидно футболно дълголетие. В новия си отбор той отново ще бъде в тандем с добре известния у нас Наджи Шенсой. Двамата бяха екип и в Пелистер Битоля преди 2 години и спечелиха с този отбор купата на Македония.

При напускането на Дунав Мартин Ковачев нападна остро шефа на клуба д-р Симеон Симеонов с думите:

"Когато трябваше да получим заплатите за ноември и декември, счетоводителката се обадила да каже на играчите. Аз, Любо Николов и Ахмед Ахмедов обаче не бяхме информирани. В традицията на Симеонов е да пести от футболистите, които няма да играят повече за отбора. Потресен към как човек като д-р Симеонов може да постъпва по този начин. Той не зачита ничие достойнство. Симеонов си е действащ президент на книга и на дело. Пуснал е напред дясната си ръка Огнян Цветанов като пионка и разиграва всички.

Като фен дойде на мача с Ботев (Пловдив), преди който стана ясно, че Левски и ЦСКА се интересуват от Ахмедов. След мача обаче качи Ахмедов в колата си, защото имаше интерес от неговата продажба. Когато има интерес, е президент на клуба, а когато няма – е фен. Питайте Ахмедов дали си взе последните заплати и премии", заяви Ковачев.