Наставникът на Дунав Русе Людмил Киров подсказа, че е останал доволен от себераздаването на неговите играчи по време на загубата с 3:5 от състава на Етър в първи мач от 26-тия кръг. Въпреки това специалистът добави, че играчите му е трябвало в далеч по-ранна фаза на мача да покажат на какво са способни. 

Киров засеган и темата със смяната на собствеността на Дунав, споделяйки, че новите собственици на отбора са дали пълни гаранции за финансовото подсигуряване на клуба в идните месеци. 

„Искам да поздравя двата отбора за спектакъла. Дойдохме с цел да вземем нещо от мача, но не се получи. Мисля, че отбора на Етър диктуваше темпото на игра и те заслужено спечелиха. При 5 допуснати гола е нормално да кажем, че играта в защита е колеблива. Това са ни възможностите за момента“, започна наставникът на „болярите“.

„Характер не се показва при 4:1. Това са ни силите обаче, но се надявам в следващите мачове да покажем друго лице, Мисля, че нещата ще се подобряват от ден на ден“.

„Смятам, че колелото тръгва да се завърта, виждам спокойствие в играчите ни. Желание, агресия и мотивация, но има много върху какво да работим. Мисля, че всичко ще си дойде на мястото до края на шампионата. Преговорите с новите собственици са от един месец насам и всички са запознати с тях. Трябваше време, но имаме уверение, че всичко ще е както трябва. Ситуацията до момента беше трагична“.

„Предстоят ни сериозни мачове, но чакаме кой ще е 4-тия отбор в групата. Надявам се Господ да е с нас и да постигнем заложената ни цел“, завърши Киров.