Лудогорец разби с 5:1 Дунав Русе в двубой от 24-ти кръг на родната efbet Лига, Клаудиу Кешеру бе автор на две от попаденията на "зелените" и заслужено спечели приза Играч на мача. 

Футболистът сподели впечатленията си от срещата и призна, че продължителният двубой срещу Левски за Купата на България е изиграл своята роля относно свежестта и на двата тима в шампионатните им двубои.

"Резултатът днес лъже. Наистина започнахме лошо, но тези нещата се случват. Темпото не беше това, което търсехме преди това. Искахме да влизаме силно, да пресираме, но не се получи. Краката ни бяха малко натежали след мача с Левски. Те също нямаха силата да търсят победата срещу Враца. Ние сме много щастливи от резултата. Играхме по-добър футбол втората половина, по-балансиран, въпреки че не вкарахме толкова голове", заяви Кешеру. 

"Най-важна за мен е победата. Днес можех да вкарам и трети, но като съм вкарал два, за какво да търся още? Имам два гола и асистенция. Аз съм там да помагам на отбора. Все още сме един от трите отбора в Европа, които нямат загуба в първенството. Гледам активно тази статистика. Искаме да продължаваме така до края на първенството."

"Зрителите няма как да казват, че е трябвало Левски да продължи. Ние цял мач пробвахме да пресираме, но просто имам моменти, когато топката не иска да влиза. Няма как да мислим, че отиваме срещу Левски, да пазим 0:0 и 9-те точки преднина.  Искаме да продължаваме така до края на първенството. Ние имаме офанзивно мислене и винаги провокираме противника. Не можем да ги чакаме или да пазим точките. Ние пробваме да бием всеки мач", завърши Кешеру.