Фернандо Кавалканте - Нандо е новото попълнение на Дунав Русе. Футболистът идва от Бразилия, където тази игра е религия. Според Нандо най-добрият в момента е Лионел Меси, но в исторически план е неговият сънародник Роналдо – Феномена.

"Чувствам се добре в Дунав, опитвам да се адаптирам по-бързо. Това е вторият отбор, в който играя във вашата страна. Харесва ми тук. Доволен съм, че спечелихме срещу Витоша. Отборът ни е добър. Убеден съм, че в бъдеще ще показваме все по-добри игри", сподели полузащитникът.

"Попаднах в Дунав благодарение на Людмил Киров. Играх два пъти срещу неговия отбор, докато бях в Оборище. Перз януари се свърза с мен, но тогава бях в Кипър. По-важното е, че сега съм тук."

"В Бразилия най-нормалното нещо е всяко дете да играе с топката. Радвам се, че станах професионален футболист. Майка ми и баща ми винаги ме подкрепяха. В Бразилия всяко дете иска да играе професионално, не вяко успява, но аз успях. Има разлика, защото в Бразилия се практикува малко по-техничен футбол, а тук има повече единоборства."

Любимият му играч е Лионел Меси, защото прави всичко така, че да изглежда много лесно: "Гений, най-добрият. Но най-добрият за всички времена е Роналдо - Феномена. Не мога да повярвам, че имах възможността да се докосна до него."