Отборът на Дунав Русе постигна изключително ценна победа при гостуването на Царско село в последен двубой от 16-тия кръг на efbet Лига. През първата част Родни Антуи отбеляза за домакините, преди Мартин Ковачев да изравни. През втората част обратът беше оформен от Ивайло Лазаров.

24 снимки

По този начин момчетата на Людмил Киров постигнаха първа победа в последните 4 кръга, след като в предишните си три мача записаха единствено загуби. За Царско село, от своя страна, това беше разочароващо поражение след страхотната победа с 2:0 срещу Арда в предишния кръг.

Двубоят започна с натиск за отбора на Никола Спасов. В първите 10 минути на срещата с удари се отчетоха Антон Карачанаков и Дилан Бахамбула, но не те не успяха да затруднят Благой Макенджиев.

В 20-та минута все пак игровото предимството на отбора на Никола Спасов беше отразен и в резултата.  Страхотен дълъг пас на Мартин Кавдански към Веселин Минев, който излъга Михаил Милчев отлично и пласира чудесно центриране с външен фалц към Родни Антуи, който с глава препарира Благой Макенджиев.

 

Само 3 минути по-късно резултатът можеше да е 2:0. Родни Антуи отново беше в центъра на събитията, след като мина през своя човек на лявото крило и намери Венцислав Христов на точката на дузпата. Христов овладя и пласира хубав и плътен удар, който обаче мина на сантиметри покрай странични стълб на Макенджиев.

От този пропуск се възползваха гостите.  След центриране в наказателното поле от страна на Мартин Костадинов, Мартин Ковачев успя да се извиси и да забие топката покрай Пласид за 1:1.

В последната минута на полувремето домакините имаха шанс да поведат отново. Бахамбула и Венцислав Христов размениха подавания и нападателят успя да изведе Бахамбула сам, фронтално срещу вратата на Макенджиев, но халфът не уцели добре топката.

В началото на второто полувреме момчетата на Никола Спасов отново натиснаха в търсене на втори гол. В 56-та минута Йордан Минев беше намерен на задната греда със страхотно центриране на Уесли Ната, но бекът на домакините не успя да уцели вратата от броени метри.

Две минути по-късно дойде нов шанс за домакините. След чудесна двойна комбинация между Антуи и Реян Даскалов последният намери Антон Карачанаков на задната греда, който обаче също не уцели вратата на русенци.

Само 6 минути по-късно обаче вместо втори гол за Царско село, такъв беше отбелязан от гостите. След центриране на Александър Исаевски Ахмед Ахмедов стреля, ударът му беше избит на гол линията, но при добавката Ивайло Лазаров не остави шансове на Джони Пласид за 2:1.

 

До края на срещата момчетата на Никола Спасов натиснаха в търсене на изравнителен гол. В 74-та минута Антуи беше изведен вляво от вратата на Дунав и стреля, но изстрелът му беше блокиран самоотвержено от Александър Исаевски.

Шест минути по-късно дойде и поредният пропуск на домакините. Родни Антуи отново създаде чудесно положение, след като намери с центриране Дамиен Мари на точката на дузпата, но резервата не уцели вратата.

В 82-та минута, след продължително нападание. Бахамбула получи топката на границата на наказателното поле и стреля, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб на вратата на Макенджиев.

В последната минута на редовното време Густаво Карбониери се извиси най-високо след центриране на Уесли Ната, но Благой Макенджиев някак успя да избие топката над вратата си и да запази аванса на тима си.

По този начин Дунав изпревари съперника си днес, излизайки на 10-та позиция с актив от 16 точки. Царско село, от своя страна, остана 12-ти с актив от 15 пункта.

Царско село - Дунав Русе 1:2

Ето и стартовите състави на двата тима: 

Царско село: Джони Пласид, Йордан Минев, Мартин Кавдански, Густаво Карбониери, Веселин Минев, Реян Даскалов, Уесли Ната, Дилан Бахамбула, Антон Карачанаков. Родни Антуи, Венцислав Христов;

Дунав Русе: Благой Макенджиев, Диян Димов, Мартин Ковачев, Любен Николов, Александър Исаевски, Ивайло Лазаров, Фернандо Кавалканте, Михаил Милчев, Мартин Костадинов, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов;