Дунав Русе победи лесно с 2:0 тима на Витоша Бистрица в последен двубой от петия кръг на efbet Лига. И двата гола отбеляза централният нападател на "драконите" Ахмед Ахмедов в 39-ата и в 60-ата минута. Двубоят не предложи много голямо зрелище, особено през първото полувреме.

Мачът започна в доста спокойно темпо. До десетата минута единственото по-интересно положение беше центрирането от фаул на Мартин Станкев, което не затрудни особено защитата на домакините.В следващите минути Дунав натисна леко, но стигаше единствено до няколко ъглови удара, от които не следваше нищо интересно.

Първият удар по посока на една от двете врати беше в 32-ата минута. Централният нападател на Дунав Ахмед Ахмедов стреля встрани от вратата на Християн Василев. Двата тима разхладиха страстите с две къси почивки за вода. След втората, в 36-тата минута, дойде и първият точен изстрел, който се оказа и голов. Иван Селеменов центрира към Стефан Христов. Той докосна топката и се озова на крака на Ахмед Ахмедов, който нямаше как да пропусне от близка дистанция.

До края на полувремето последваха два нови изстрела, от страна на Фернандо Кавалканте и Стефан Христов, но и двата бяха неточни. Така приключи и първата част.

В началото на втората част гостите направиха две смени. Атанас Кабов влизе в игра на мястото на Тодор Гочев, а Емил Гъргоров замени Евгени Зюмбулев.

Още в първата атака за вторите 45 минути домакините можеха да поведат с 2:0, но Стефан Христов стреля в страничния стълб, след подаване на Селеменов. В 60-ата минута русенци вкараха и втори гол. Ахмед Ахмедов се разписа за втори път след кратко разбъркване в наказателното поле на "бистришките тигри". Малко по-късно Стефан Христов направи добър пробив и шутира, но вратарят на Витоша Християн Василев изби в ъглов удар.

В 81-ата минута Христо Иванов стреля от малък ъгъл, но Благой Макенджиев изчисти в ъглов удар. От последвалия корнер не последва нищо интересно. Последната интересна ситуация в мача беше отново за бистричани. Емил Гъргоров, който се появи като резерва, стреля в страничния стълб на вратата, пазена от Благой Макенджиев.  

В следващия кръг Дунав гостува на Локомотив Пловдив, а Витоша посреща Левски.

efbet Лига, 5кръг:

Дунав Русе - Витоша Бистрица 2:0

1:0 Ахмедов 39', 2:0 Ахмедов 60'

Стартови състави:

Дунав: Макенджиев, Исаевски, Ковачев, Милчев, Костадинов, Аясс (71-Щерев), Лазаров, Селеменев (84-Р.Колев) , Кавалканте (62-Димов), Христов, Ахмедов

Витоша: Василев, Гочев (46-Кабов), Зюмбулев (46-Гъргоров), Бонев, Амзин, Курупис, Купенов, Котев (63-Хр.Иванов), В.Иванов, Станкев, Димитров

Стадион: Градски

Главен съдия: Георги Кабаков