Дунав вече и по документи има нов собственик разкриха пред "Меридиан Мач" от Русе. Българско-швейцарска компания е подписала договор, с който придобива акциите на клуба от д-р Симеон Симеонов.

Представители на фирмата още от миналия месец проучват ситуацията и изготвят стратегия за оздравяването на "драконите", които преди гостуването на Етър получиха по една заплата.

Очаква се в следващите дни на специална пресконференция да бъдат представени новите собственици на клуба.

Те са се споразумели с футболистите да им платят по половин заплата за месеците без футбол - март и април. На този етап Людмил Киров е получил уверение, че ще продължи да работи с тима.

"Седмицата започва с нови надежди. Ние се надяваме с малко повече спокойствие да си свършим работата и да изпълним целта, която сме си поставили. Мисля, че не ние, а нашите съперници трябва да се притесняват повече за мястото си в елита през новия сезон. Независимо дали ще играем бараж с отбор от Втора лига, аз вярвам, че Дунав и догодина ще е в компанията на най-добрите", заяви той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.