Босът на Дунав д-р Симеон Симеонов разкри, че клубът е трябвало да има нови собственици още на 4 август, но кандидат-купувачите не са изпълнили поетите обещания. Симеонов е направил изпълнителния директор на клуба Огнян Цветанов пълномощник на акциите.

"След 10 години начело на Дунав дойде време, в което трябва да приключа с футбола. Причината е, че се чувствам изчерпан. Когато човек няма възможност да развива един проект, е редно да си тръгне. Не мога да помогна по никакъв начин, включително и финансово."

"Като пълномощник на акциите си, а аз съм 100 процента собственик на клуба, съм направил изпълнителния директор на клуба Огнян Цветанов. Днес е последният ден, в който говоря на тази тема. От тук нататък всеки, който желае, може да се свърже с Огнян Цветанов и да вземе акциите."

"Има условие - да внесе гаранция, за да сме сигурни, че ще е човек, който ще стопанисва клуба. Има подписан договор с чужд инвеститор, който трябваше да влезе в сила на 4 август т.г., при условие, че бъде преведена обещана сума по сметката на клуба, но това все още не е факт. Така щях да съм спокоен за клуба през идната година", каза Симеонов.

Симеонов каза още, че според него развитието на футбола в Русе трябва да се осъществи чрез широко акционерно дружество с миноритарно общинско участие, което гарантира контрол от страна на общината, както и участието й в бюджета на отбора.

"За съжаление към днешна дата нито една русенска фирма не помага на футболния клуб, с много дребни изключения", каза още Симеонов и допълни, че около 2 млн. лева е бюджетът на клуба.

В крайдунавския град той участва в среща, инициирана от Централния клуб на привържениците на ФК Дунав "Дунав завинаги". В нея се включиха и част от кандидатите за кмет на Русе. Целта е да се гарантира стабилното бъдеще на футболния клуб.