Витоша Бистрица приема Дунав Русе във втория мач от 18-я кръг на efbet Лига. Бистричани и русенци ще премерят сили в ранния следобед, като двубоят започва в 14:30 часа.

Двата отбора са в крайно незавидно положение. Домакините са на последното място в класирането с едва 4 точки и практически играят за честта си. В последните 5 мача са вкарали едва едно попадение, а са инкасирали 7.

Русенци от своя страна са малко по-добре, след като футболистите вече получиха своите възнаграждения и от 2 кръга насам не са в зоната на изпадащите. Една евентуална победа за тях ще им позволи да задминат Етър, настанявайки се на десетата позиция с 19 точки, което ще значи, че ще са с 4 пункта над опасната линия.

Контузен в редиците на домакините е Илия Димитров, а добрата новина за Енгибар Енгибаров е завръщането на бранителя Румен Гьонов, който вече е възстановен от травмата си.

От своя страна гостите от Русе ще бъдат без двама играчи. Росен Колев е с контузия, докато Мартин Ковачев ще пропусне срещата поради наказание.

Добрата новина в лагера на Дунав е, че футболистите и щаба на тима получиха дължимите им заплати, като това със сигурност е повдигнало настроението при „драконите”.

Очакванията Василев да е под рамката, а  триото Бонев, Зюмбулев и Купенов в защита. Иванов и Гочев ще са двамата опорни полузащитници, а Кочилов ще е в ролята на плеймейкър. Котев и Амзин ще започнат на крилата, а в предни позиции ще се разчита на Долапчиев и Гъргоров.

Людмил Киров вероятно ще пусне Макенджиев на вратата, а  Милчев, Димов и Николов в защита. Инкоом и Исаевски ще бъдат дефанзивните полузащитници, а Лазаров и Кавалканте ще движат играта в средата на терена. На крилата ще започнат Христов и Костадинов, а в атака ще бъде Ахмедов.