Треньорът на Дунав Людмил Киров вече е намерил заместник на напускащия в посока ЦСКА централен нападател Ахмед Ахмедов. В Русе ще се завърне Мирослав Будинов, който в момента е в Ботев Враца, но направи най-силните си мачове в родния елит с екипа на "драконите".

През периода 2014-2017 година софиянецът изигра общо 109 шампионатни мача и вкара 44 гола за Дунав, с който извървя похода от В до А група, а участва и в евротурнирите. След като си тръгна от Русе, той се върна в София, за да облече екипа на Септември.

От началото на годината е част от Ботев Враца. Там обаче не е твърд титуляр в конкуренцията с Валери Домовчийски и Валери Божинов. От предишния треньор Сашо Ангелов бе използван и в халфовата линия, а дори и на фланга.

Гологлавият играч, който през януари ще навърши 34 години, е готов отново да заиграе в Русе и да помогне на тима в битката за оцеляване. Той е работил с треньора Людмил Киров, който бе част от щаба на Веселин Великов при "драконите".

Въпреки финансовите проблеми от последните месеци в Дунав вече са спокойни, че ще успеят да доиграят сезона в елита. Те получиха авансово част от парите по договора за телевизионни права и платиха заплатите на футболистите, за да си гарантират, че няма да има други напускащи освен Ахмедов.