Наставникът на Дунав Русе Пламен Донев остана доволен след нулевото равенство в гостуването на Ботев Враца. Както е ясно тези 2 отбора + Царско село оформят група, която ще определи кой ще оцелее и кой ще изпадне.

Lap.bg
11 снимки

"Смятам че с 4 точки отборът ще остане в елитната група. Винаги домакините в първите минути натискат. Планът ни беше първите минута да започнем по-агресивно. След това да запазим сгъстена защита. Те имат добри футболисти. Бяхме сгъстени и изпълнихме задачата, която си бяхме поставили", започна той.

"Всичко, което имаше, Макенджив го спаси. Ако имаше повече агресия в нападение, щяхме да спечелим. Къса скаймейка. Момчетата дадоха всичко от себе си. Не можем да вкараме свежи сили за контраатака", разкри Донев.

"При една победа срещу Царско село ще си гарантираме оставане в efbet Лига", сигурен е треньорът.

"Ситуацията се нормализира. Новото ръководствто изпълни част от задълженията. Преведе заплати към целия персонал. Постепенно всичко ще си дойде на мястото. Ако тези хора не бяха дошли, щяхме да бъдем разпуснати", сподели специалистът.

"Оцеляването на този етап е животоспасяващо. При един неуспех или провал в баражите, всичко ще приключи. С днешната игра играчите вдъхнаха увереност. С това желание в бъдеще Дунав ще съществува в efbet Лига", завърши наставникът.